Jos olet aikeissa osallistua ensimmäiseen purjevene kilpailuusi, on joitakin asioita, joiden olemme löytäneet olevan hyödyllisiä pitää mielessä. Tämä on meidän aloittelijan oppaamme purjevenekilpailuun osallistumiselle, jota kaikki voivat ja jota heidän pitäisi noudattaa.

Veneestä Huolehtiminen

Esitelty kuva Kilpailuun Valmistautuminen101 Veneesta Huolehtiminen - Kilpailuun Valmistautuminen101

Koska veneen kunto on tärkeässä osassa suorituskykysi kannalta kilpailun aikana, sinun on varmistettava, että se on huippukunnossa. Aloita puhdistamalla se huolellisesti ja varmistamalla, että se on hiottu oikein, sitten voit maalata alueet, jotka sitä tarvitsevat ja korjata mahdolliset vuodot.

Sinun tulee myös tarkistaa purjeesi, jotta näet, ovatko ne parhaassa kunnossa vai onko ne vaihdettava, sekä viritettävä laitteistosi parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi. Minkä tahansa näiden vaiheiden ohittaminen voi johtaa siihen, että veneesi ei täytä vaatimuksia toimiakseen parhaiten kilpailussa, joten siksi sinun täytyy todennäköisesti tehdä tarkistuslista.

Laita Varusteesi Valmiiksi

Esitelty kuva Kilpailuun Valmistautuminen101 Laita Varusteesi Valmiiksi - Kilpailuun Valmistautuminen101

Kun olet varma, että veneesi on valmis, sinun on hankittava kaikki varusteet etukäteen, jotta voit saada mitä tahansa puuttuu tai on vaihdettava. Muutama esimerkki siitä, mitä sinun pitäisi ottaa mukaan, on muun muassa takila, spinaakkerinauha, polvisuojat, käsineet, polarisoidut aurinkolasit, monitoimityökalu, vara vinssin kahva.

Tutustu NOR:iin ja SI:hin

Esitelty kuva Kilpailuun Valmistautuminen101 Tutustu NORiin ja SIhin - Kilpailuun Valmistautuminen101

Kilpailuilmoitus (Notice of Race) ja Purjehdusohjeet (Sailing Instructions) vaihtelevat kilpailusta toiseen, minkä vuoksi sinun tulisi aina varata aikaa niiden lukemiseen. NOR ja SI kertovat sinulle kaikki kilpailun säännöt, aikataulut, ajoituksen, lähtöjärjestyksen sekä tarvitsemasi yleistiedot. Kaikkien miehistön jäsenten tulisi tutustua näihin.

Tarkista Purjehdussäännöt Uudelleen

Esitelty kuva Kilpailuun Valmistautuminen101 Tarkista Purjehdussaannot Uudelleen - Kilpailuun Valmistautuminen101

Huolimatta siitä, oletko lukenut ne viime vuonna vai et, voit hyötyä purjehdussääntöjen uudelleen tarkistamisesta, koska ne muuttuvat usein ja noudattamatta jättäminen voi vahingoittaa kilpailuasi. On tärkeää, että saat koko miehistön mukaan ja että kaikki tietävät, mitä säännöt ovat pysyäkseen yhdessä samalla sivulla.

Optimoi Miehistön Välinen Viestintä

Esitelty kuva Kilpailuun Valmistautuminen101 Optimoi Miehiston Valinen Viestinta - Kilpailuun Valmistautuminen101

Sinun tulisi käyttää menetelmiä ollaksesi paras johtaja, etenkin jakamalla vastuita jokaiselle miehistön jäsenelle ja antamalla selkeät ohjeet. Voit laittaa esille aikataulu, jossa kaikki antavat muun miehistön tietoon sen, kuka on käytettävissä ja milloin, sekä laatia luettelon korvaavista henkilöistä mahdollisten tilanteiden varalta.

Nämä ovat keskeisiä vaiheita, jotka sinun tulisi tehdä kilpailuun valmistuessasi, taitotasostasi riippumatta. Koska todennäköisesti harjoittelet paljon veneen ja miehistön kanssa, voit harjoitella ja saada kaikki osallistumaan veneen ja varusteiden valmisteluihin. Muista lukea kaikki asiakirjat ja teroittaa viestintäänne.